اگر قصد آشنایی با قطعات سخت افزاری کامپیوتر را دارید
اگر قصد آشنایی با قطعات سخت افزاری کامپیوتر را دارید
تا چه اندازه با اجزای مختلف سیستم کامپیوتری خود آشنایی دارید. معمولا تمامی کاربران کامپیوترهای شخصی با دستگاههای ورودی مانند موس ، کیبورد ،اسکنر و ... و یا دستگاههای خروجی مانند مانیتور و پرینتر آشنایی دارند. اما آیا با اجزای اصلی درون کیس و محل قرارگیری قطعات کامپیوتر هم آشنایی دارید؟ شناختن قسمت های مختلف یک سیستم کامپیوتری اطلاعات شما را در خصوص دستگاهی که با آن کار می کنید بالا می برد تا در زمان بروز مشکل خودتان بتوانید ایراد کار را تشخیص دهید و یا قطعات خراب را تعویض کنید. در مقالات قبلی گروه مشاوره هیواتک در خصوص نحوه ارتقا رم لپ تاپ توضیحاتی ارائه دادیم و نشانه های خرابی کارت گرافیک و علائم خرابی هارد دیسک کامپیوتر را بررسی کردیم. در این مطلب قصد داریم به معرفی قطعات سخت افزاری کامپیوتر بپردازیم و محل قرارگیری قطعات کامپیوتر به شما عزیزان آموزش دهیم.
معرفی قطعات سخت افزاری کامپیوتر
در این بخش لیستی از قطعات سخت افزاری اصلی سیستم های کامپیوتری قرار داده شده که در ادامه به صورت جداگانه هر یک از آنها را بررسی می کنیم:
_ کیس (Case)
_ مادر بورد (Motherboard)
_پردازنده (CPU)
_ کارت گرافیک (GPU)
_ حافظه رم (RAM)
_ هارد
_خنک کننده ها
_ واحد برق رسانی (PSU)
_نمایشگر (Monitor)
_دستگاه های ورودی مانند موس ، کیبورد و ...
کیس (Case)
کیس کامپیوتر تنها یک جعبه ی زیباست که تمامی اجزای سیستم شما درون آن قرار داده می شوند. درب کیس قابل باز و بسته شدن می باشد و درون آن قسمت هایی همراه با سوراخ و پیچ طراحی شده تا قطعات مختلف کامپیوتر به آن متصل شوند.
در واقع کیس تاثیری در عملکرد سیستم شما ندارد چرا که می توانید تمامی قطعات را بر روی میز خود قرار دهید بدون آنکه مشکلی برایشان به وجود بیاید اما قرار دادن آنها در یک کیس موجب مرتب شدن انها شده و حمل کامپیوتر را ساده تر می کند.
کیس ها در شکل ها و رنگ های مختلف در بازار موجود هستند و شما می توانید مطابق با سلیقه خود محصول مورد نظرتان را انتخاب کنید اما تنها یک کیس مشکی ساده معمولی هم می تواند کارتان را راه بیندازد.
مادر بورد (Motherboard)
یکی از مهمترین قسمت های کامپیوتر مادر بورد یا بورد اصلی می باشد. مادر بورد در واقع یک صفحه بزرگ است که تمامی قطعات سخت افزاری سیستم شما به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به آن متصل می شوند. اسلات های تعبیه شده بر روی مادربرد محل قرارگیری قطعات کامپیوتر بوده و اجزایی مانند پردازنده ، حافظه رم ، کانکتور های هارد و ... همگی به آن وصل می شوند.
پردازنده (CPU)
CPU واحد پردازش مرکزی مرکزی کامپیوتر است که در واقع بدون آن هیچ چیز کار نمی کند. تمامی کار هایی که شما با سیستم خود انجام می دهید باید به نحوی توسط CPU پردازش شود. پس اگر پردازنده قوی تری داشته باشید طبیعتا سیستم شما هم عملکرد سریع تری خواهید داشت. همانطور که گفتیم پردازنده بر روی مادر بورد سیستم نصب می شود. باید توجه داشته باشید که پردازندهای مختلف هر کدام سوکت مخصوص به خود را دارند پس باید دقت داشته باشید که مادربورد و CPU شما با هم سازگاری داشته باشند.
خنک کننده
هر قطعه ای که با برق کار کند گرما تولید می کند به همین دلیل برای انکه بتواند بی وقفه به کار خود ادامه دهد باید خنک شود. وظیفه خنک کردن قطعات بر عهده ی فن های درون کیس می باشد. CPU یکی از قطعاتی است که برای آن یک خنک کننده اختصاصی نصب می شود. همچنین بر روی کارت های گرافیک هم یک خنک کننده قرار داده شده و نیازی نیست به صورت جداگانه داخل کیس برای آن یک فن نصب شود.
از طرفی هنگامی که درب کیس بسته می شود برای آنکه گرمای قطعات اختلالی در عملکرد کامپیوتر ایجاد نکند نیاز به قطعه ای دارد که هوای خنک بیرون را به درون کیس منتقل کنند. فن های کیس این وظیفه را بر عهده می گیرند . دقت داشته باشید که اگر می خواهید کیس شما سر و صدا نداشته باشد باید از فن های با کیفیت استفاده کنید.
کارت گرافیک (GPU)
وظیفه کارت گرافیک محاسبه تمامی اطلاعات بصری و نمایش آنها بر روی مانیتور می باشد. به طور کلی دو نوع کارت گرافیک وجود دارد : 1-کارت گرافیک مجتمع 2-کارت گرافیک مجزا.
گرافیک آنبورد یک قطعه مجزا به حساب نیامده و داخل CPU و یا بر روی مادربورد تعبیه می شود. گرافیک مجزا به صورت قطعه جداگانه تهیه شده و بر روی مارد بورد نصب می شود.
گرافیک های مجتمع یا آنبرد برای اجرا برنامهیی نظیر ورد و یا بازی های خیلی ساده مناسب هستند اما اگر قصد انجا کارهای گرافیکی سنگین را دارید باید کارت گرافیک را جداگانه بر روی سیستم خود نصب کنید. پیشنهاد می کنیم مقاله راهنمای خرید کارت گرافیک را در این خصوص مطالعه فرمایید.
رم (RAM)
به حافظه موقت کامپیوتر رم گفته می شود. داده های توسط CPU در حال پردازش هستند بر روی رم ذخیره می شوند . سرعت این خواندن و نوشتن این حافظه بسیار بالاست و با قطع جریان برق تمامی اطلاعات ذخیره شده بر روی آن حذف می شود. همانطور که گفتیم رم هم از طریق اسلات های مخصوص خود بر روی مادربورد نصب می شود برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص پیشنهاد می کنیم مقاله نصب رم کامپیوتر را مطالعه فرمایید.
هارد ( HDD / SSD /NVME SSD)
همانطور که گفتیم با قطع برق تمامی اطلاعات ذخیره شده بر روی رم کامپیوتر از بین می رود. به همین دلیل کامپیوتر به دلیل کامپیوتر به حافظه دیگری نیاز دارد تا در صورت قطع و یا خاموش کردن سیستم اطلاعات ذخیره شده بر روی آن محفوظ باقی بمانند. سه نوع هارد وجود دارد. قدیمی ترین نوع هارد HDD نام دارد که که از سرعت نسبتا پایینی برخوردار است. هارد SSD نسبت به هارد های HDD از سرعت بالاتری برخوردار بوده و جدیدترین و سریع ترین نوع هارد هم NVME SSD نام دارد.
هر دو مدل هارد HDD و SSD توسط کابل ساتا به مادر بورد متصل شده و همچنین از طریق کابل برق نیز به منبع تغذیه اتصال پیدا می کنند. اما هارد NVME SSD به طور مستقیم بر روی مادربورد نصب می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص پیشنهاد می کنیم مقاله آموزش نصب هارد دوم را مطالعه فرمایید.
واحد برق رسانی (PSU)
یکی از مسائل مهم این است که بدانید سیستم شما برای روشن شدن و فعالیت به صورت پایدار به چند وات برق نیاز دارد. اگر قصد داشته باشید قطعات دیگری به کیس خود اضافه کنید در صورت لزوم می توانید یک منبع تغذیه قوی در خریداری کنید که جوابگوی نیاز کامپیوتر شما باشد.
اگر قصد آشنایی با قطعات سخت افزاری کامپیوتر را دارید
اگر قصد آشنایی با قطعات سخت افزاری کامپیوتر را دارید