برای آشنایی بیشتر با استاندارد شماره گذاری نود شبکه می توانید
برای آشنایی بیشتر با استاندارد شماره گذاری نود شبکه می توانید
اگر جز افرادی هستید که علاقمند به موضوع شبکه اید و مطالب آن را مورد بررسی و تحقیق قرار می دهید ، حتما با مفهوم شبکه آشنا هستید ، شبکه در همه جای دنیا وجود دارد و یک عنصر اصلی برای برقراری ارتباط می باشد ، به طور مثال یک سازمان یا اداره را در نظر بگیرید که چندین دستگاه کامپیوتر در آنجا در حال استفاده است و هر چند کامپیوتر به یک دستگاه پرینتر یا اسکنر متصل است. شبکه مجموعه از اتصال دو یا چند کامپیوتر است که به هم متصل و به تبادل اطلاعات مشغول هستند. استفاده از شبکه مزایای زیادی دارد که از جمله آنها می توان به تبادل سریع اطلاعات ، کاهش هزینه ها ، آپدیت بودن اطلاعات ، به اشتراک گذاری منابع و ... را نام برد.
موضوع امروز صحبت ما در گروه مشاوره هیواتک، به نود شبکه و استاندارد شماره گذاری نود شبکه اختصاص می یابد ، نود شبکه یا گره هر دستگاه فیزیکی است که در شبکه حضور دارد و توانایی ارسال ، دریافت یا فوروارد کردن اطلاعات را بر عهده دارد ، خود لپ تاپ یا کامپوتر شخصی شما یک نود یا گره است که جز رایج ترین نودهایی است که در اطراف شما می توان یافت.
حال که نمونه ای از نود های رایج را معرفی کردیم ، خوب است بدانید مودم ، سوئیچ ، هاب ، پل ، سرور ، پرینتر و ... هم نود شبکه محسوب می شوند. نودها در یک شبکه کامپیوتر با آدرس IP یا آدرس MAC توسط سایر اعضای شبکه قابل شناسایی هستند ، نود بدون آدرس یا آفلاین را دیگر نمی توان نود شبکه دانست و چنین عملکردی نخواهد داشت.
مقاله شبکه کردن دو کامپیوتر ، انواع کارت شبکه ، اشتراک گذاری چاپگر در شبکه محلی هیواتک هم نمونه هایی از مقالات شبکه ای ما هستند که امیدوارم برای شما مفید واقع شوند.
نود شبکه چگونه کار می کند؟
همانطور که در قسمت مقدمه بیان شد ، نود شبکه یا گره قطعات فیزیکی هستند که شبکه را تشکیل می دهند. آنها معمولا شامل دستگاه هایی می شوند که اطلاعات را دریافت و ارسال می کنند، در عین حال ممکن است داده ها را دریافت کرده و ذخیره کنند، اطلاعات را در جای دیگری بفرستند، یا داده ها را ایجاد و ارسال کنند.
به عنوان مثال، یک گره کامپیوتری می تواند فایل های آنلاین را پشتیبان گیری کند یا ایمیل بفرستد، فیلم ها را آپلود و فایل های دیگر را دانلود کند. یک چاپگر شبکه می تواند درخواست های چاپی را از دیگر دستگاه ها در شبکه دریافت و یک اسکنر می تواند تصاویر را به کامپیوتر منتقل کند. روتر تعیین می کند چه اطلاعاتی به دستگاه های درخواست کننده اطلاعات ارسال شود و ...
تقسیم بندی انواع شبکه
شبکه های کامپیوتری را می توان با مقیاس یا محدوده، روش اتصال، رابطه عملکردی، توپولوژی شبکه یا عملکرد تخصصی، و غیره طبقه بندی کرد. اما طبقه بندی که معمولا مورد استفاده قرار می گیرد براساس مقیاس یا اندازه فیزیکی است که در ادامه در خصوص استاندارد شماره گذاری نود شبکه بیشتر صحبت خواهیم کرد.
PAN (شبکه شخصی) - Personal Area Network
شبکه های PAN ، به منظور انتقال داده ها در محدوده دستگاه هایی مانند تلفن هوشمند ، پرینتر ، لپ تاپ و ... که با کابل به یکدیگر متصل و در نزدیکی هم هستند.
این شبکه ها معمولا برای استفاده شخصی طراحی شده و بنابراین توسط دستگاه هایی که در یک محیط محلی قرار دارند و نزدیک به کاربر تشکیل شده اند از نظر پوشش دهی ، معمولا به یک اتاق یا چند متر محدود می شود (کمتر از 10). این شبکه ها معمولا برای استفاده شخصی طراحی شده اند و در این شبکه داده ها را می توان از طریق کابل، حافظه های USB یا اتصالات FireWire انتقال داد و به لطف شبکه های Wi-Fi، بلوتوث یا اشعه مادون قرمز، نسخه بی سیم آن می تواند تا 10 متر برسد. برای شبکه کردن دو کامپیوتر و به اشتراک گذاشتن پرینتر ، مقاله های شبکه کردن دو کامپیوتر با مودم هیواتک و نحوه به اشتراک گذاری چاپگر در شبکه را بررسی کنید.
LAN (شبکه محلی) - Local Area Network
این شبکه ها به ارتباطات دستگاه های فن آوری اطلاعات مانند لپ تاپ ها، PDA ها، چاپگرها، واحد های ذخیره سازی یا سرورها اشاره دارند. دستگاه های محلی محدوده کمی را ساپور می کنند. مثلا دو یا چند وسیله در خانه، خوابگاه ها، مدارس یا دانشگاه ها و یا ساختمان های اداری. از نظر پوشش دهی دسترسی به LAN از 4 تا 10 کیلومتر متفاوت است.
در خصوص انتقال داده هم اگرچه اکثر شبکه های LAN از اترنت یا Wi-Fi استفاده می کنند، می توانند از طریق سیم های مس یا فیبر نوری شیشه ای الکترونیکی نیز نصب شوند.سرعت آنها 100-1000 مگابیت در ثانیه است و به عنوان شبکه WLAN شناخته شده (شبکه محلی محلی بی سیم) و گره ها از طریق تکنولوژی Wi-Fi یا بلوتوث متصل می شوند و می توانند تا فاصله 20 کیلومتر فاصله داشته باشند.
MAN (شبکه منطقه ای) - Metropolitan Area Network
شبکه های MAN شبیه اما بزرگتر از شبکه های LAN هستند (در حقیقت MAN ها با سرعت بالا به یکدیگر متصل می شوند).
این شبکه ها معمولا برای ارتباط شهرها طراحی شده اند.
MAN ها در درجه اول در شهرها مورد استفاده قرار می گیرند. گاهی اوقات آنها برای یک سازمان خاص ساخته می شوند و خصوصی هستند. از نظر پوشش دهی مساحت بین 10 کیلومتر و 50 کیلومتر قطر را پشتیبانی کرده و رایانه های متصل به MAN اغلب از طریق کابل های نوری یا سایر رسانه های دیجیتال متصل می شوند. از نظر سرعت ، این شبکه ها ارتباطات سریع را فراهم می کنند حدودا بین 10 مگابیت در ثانیه - 10 گیگابیت در ثانیه (فیبر نوری) و این شبکه ها می توانند تا 48 کیلومتر فاصله داشته باشند.
WAN ( شبکه گسترده) - Wide Area Network
یک شبکه WAN مجموعه ای نامحدودی از شبکه های شبکه LAN و MAN است که به یکدیگر متصل می شوند. محدودهشبکه WAN را می توان در یک ایالت، استان یا کشور استفاده کرد. شبکه های WAN برای اتصال کشور و قاره به اندازه کافی گسترده هستند. کسب و کار، آموزش و پرورش و نهاد های دولتی از این نوع شبکه استفاده می کنند. اینترنت بزرگترین نمونه شبکه گسترده است. نود شبکه یا گره ها را می توان با فاصله هایی که تمام کشورها یا قاره ها را پوشش می دهد (به طور متوسط، این شبکه ها را پوشش می دهد مناطق بین 100 تا 1000 کیلومتر را پوشش می دهند و بسیاری از فناوری ها برای این شبکه ها در دسترس هستند، بعضی از نمونه ها عبارتند از فیبر نوری، انتقال موج رادیویی یا ماهواره.
از نظر سرعت شبکه های WAN از شبکه های LAN آهسته تر هستند، اما می توانند داده های بیشتری (1Mbps-1Gbs) را حمل کنند. آنها به عنوان WWAN شناخته می شوند (Wi-Fi، شبکه های ماهواره ای یا 4G LTE ) اتصالات می توانند مسافت های بیش از 40 کیلومتر را پوشش دهند.
GAN (شبکه جهانی) - Global Area Network
شبکه های GAN از شبکه های متفاوتی متصل به شبکه WAN تشکیل شده است، بهترین مثال این نوع شبکه، سیستم موقعیت یابی جهانی GPS است. آنها دفاتر یک شرکت واقع در کشورهای مختلف را متصل می کنند. از نظر پوشش دهی مناطق جغرافیایی نامحدود را پوشش می دهد و انتقال داده توسط کابل های زیردریایی بین المللی و یا با انتقال ماهواره ای انجام می شود. سرعت آن 1.5 مگابیت در ثانیه - 100 گیگابیت در ثانیه است و نسخه بی سیم آن شبکه های GAN تلفن همراه است.
استاندارد شماره گذاری نود شبکه چیست ؟
در خصوص استاندارد شماره گذاری نود شبکه هم خوب است بدانید ، بستگی به تعداد سیستم ، سوئیچ و دیگر تجهیزات دارد و بهتر است طوری طراحی شود که زمانی که وارد سالن می شوید به ترتیب از سمت راست اتاق ها را شماره گذاری کرده و پیش بروید و داخل هر اتاق هم در جهت عقربه های ساعت نود ها چیدمان شود .
عواملی مانند طبقه ، واحد ، تعداد و ... هم می تواند در نام گذاری استفاده شود مثلا طبقات را اگر به F1 ، F2 و ... تقسیم کنیم و داخل هر طبقه اتاق ها را به A ، Bو ... تقسیم کنیم مثلا می توانیم نام نودها را به صورت F1A2 بگذاریم ، یعنی دومین سیستم در اتاق یک ، در طبقه اول.
امیدواریم این مقاله ، شما را با مفاهیم مربوط به نود شبکه آشنا کرده باشد.
برای آشنایی بیشتر با استاندارد شماره گذاری نود شبکه می توانید
برای آشنایی بیشتر با استاندارد شماره گذاری نود شبکه می توانید