در صورتی که در خصوص راهنمای پیگیری سهام های قدیمی سوالی دارید
در صورتی که در خصوص راهنمای پیگیری سهام های قدیمی سوالی دارید
با رونق گرفتن بازار بورس ، شاید سهام های قدیمی هر شرکتی که در گوشه ای از خانه خاک می خورد ارزشی چند برابر در این سال ها یافته باشد ، این که بتوان این سهام ها را به فروش رساند ، با توجه به تغییرات چند ساله اخیر در بازار بورس و سامانه معاملات کمی پیچیده شده است که البته زمان زیادی برای این کار نیاز نخواهید داشت. پیگیری سهام های قدیمی با کد ملی موضوغ امروز مقاله هیواتک می باشد. این روز ها برای هر اقدامی در بازار سرمایه نیاز به دریافت کد بورسی و احراز هویت یا همان سجامی شدن دارید. در اوایل سال 97 با راه اندازی سامانه سجام گام مهمی در تسهیل ورود و استفاده مفید از بازار بورس فراهم شد. هر فرد حقیقی و حقوقی لازم است برای ورود به بازار سرمایه علاوه بر کد بورسی در این سامانه ثبت نام و احراز هویت شود. سجام مخفف سامانه جامع اطلاعات مشتریان می باشد. این سامانه متعلق به شرکت سپرده گذاری مرکزی است که وظیفه ثبت ، نگهداری و تسویه معاملات در بازارهای مالی را بر عهده دارد. کد بورسی نیز به اختصار شناسه یکتای هر فرد برای معاملات در بورس اوراق بهادار و یا فرابورس است که با داشتن آن می توانید برای خود و یا شرکت خود ، سهام خرید و فروش نمایید که در مقاله سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان به تفصیل در این خصوص صحبت کردیم. کد بورسی نیز مانند شماره ملی منحصر به فرد است. پس از داشتن کد بورسی می توانید از طریق یک یا چند کارگزاری به خرید و فروش سهام بپردازید. این کد شامل سه حرف اول نام خانوادگی افراد به همراه یک عدد ثابت است که در معاملات سهام کارکردی مشابه شماره حساب در نقل و انتقالات بانکی را دارد که در مقاله دریافت کد بورسی به نحوه دریافت این کد پرداختیم که مطالعه آن را به شما پیشنهاد می نماییم.
بنابراین استعلام سهام های قدیمی نیاز به سجامی شدن و کد بورسی دارد. پس از اخذ این دو مورد می بایست از طریق سامانه سمات یا سامانه ذینفعان چیست که در مقاله ورود به سامانه سمات csdiran.com با آن آشنا شدیم ، مراحل پیگیری سهام های قدیمی را انجام دهید.ورود به بازار سرمایه نیاز به آموزش و دانش بورسی دارد ، از این رو و با توجه به تب و تاب این روز های بازار بورس با توجه به این واگذاری های دولتی و رونق این روز های بورس و همچنین قابل فروش شدن سهام عدالت در بورس سعی کردیم با انتشار مقالات متعدد شما را با مقوله سرمایه گذاری در بورس آشنا نماییم که برخی از آن ها را در ذیل مشاهده می فرمایید. با مطالعه مقاله امروز هیواتک نیز با ما همراه باشید تا با نحوه پیگیری سهام های قدیمی با کد ملی بیشتر آشنا شوید.
خرید و فروش سهام در بورس بصورت آنلاین
سهام های قدیمی از کجا قابل نمایش است ؟
در مقدمه این مقاله پیش نیاز های اصلی استعلام سهام های قدیمی که دریافت کد بورسی و همچنین سجامی شدن می باشد اشاره کردیم. این دو مرحله را می توانید با مطالعه مقاله احراز هویت سجام با اپ سیگنال به صورت غیر حضوری انجام داده و نهایتا 48 ساعته این موارد را انجام دهید. پس از دریافت کد بورسی می توانید با ورود به سامانه سمات از طریق این لینک وضعیت دارایی سهام خود را مشاهده فرمایید. البته یک هفته می بایست از دریافت کد بورسی شما گذشته باشد تا بصورت کامل وضعیت دارایی سهام شما قابل مشاهده باشد. همچنین می توانید با دانلود اپلیکیشن های اندروید یا ios سمات از طریق گوشی خود وارد این سامانه شوید که مطالعه مقاله اپلیکیشن سمات می تواند در این زمینه به شما کمک کند. قبل از تاسیس شرکت های سپرده گذاری ، سرمایهگذاران بازار سرمایه از طریق شرکت های کارگزاری سفارش های خود را انجام میدادند و عملیات مبادله اوراق بهادار و همچنین تسویه آن بر عهده این شرکتهای کارگزاری بود. اما با افزایش حجم معاملات و گسترش انواع گوناگون اوراق، تداوم این شیوه پردازش هم بسیار سخت و هم پر هزینه بود. راه حل این موضوع شکل گیری شرکتهای سپرده گذاری مرکزی بود. سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه یا همان سمات یکی از سامانه های مهم در بازار سرمایه می باشد که در همین راستا و برای تضمین امنیت و کار آمدی بازار اوراق بهادار ایران از طریق توسعه و بهینهسازی سازوکار تسویه معاملات و با تمرکز بر افزایش کارآیی، کاهش ریسک و بهینهسازی تسویه معاملات تشکیل شد.
وظایف پس از معاملات بازارهای مالی شامل، سپردهگذاری و ثبت، نگهداری و انتقال اوراق بهادار و پایاپای و تسویه معاملات انجام شده در بازارهای مالی از جمله فعالیتهای اصلی این شرکت است همچنین برای پیگیری سهام های قدیمی با کد ملی . برای استفاده از این سامانه :
- پس از نصب، نرمافزار مربوطه را اجرا نموده و یا وارد سایت سامانه شده و کدملی/ شناسه ملی خود را وارد نمایید.
- جهت احراز هویت یک کد تائید به شماره موبایل ثبت شده در سامانه سجام، ارسال خواهد شد و کاربر کد تائید را در قسمت مربوطه وارد میکند.
- جهت اصالت سنجی امن، کاربر بایستی یک رمز عبور به دلخواه خود، برای فعالسازی سرویس احراز هویت یکپارچه انتخاب کنید.در صورتی که کاربر برای بار اول وارد این صفحه میشود، بایستی در این صفحه یک رمز عبور به دلخواه خود، برای فعالسازی سرویس احراز هویت یکپارچه انتخاب نماید.
روش های پیگیری سهام های قدیمی
همانطور که در قسمت قبل توضیح دادیم ، پس از سجامی شدن و دریافت کد بورسی با وارد شدن به سامانه سمات می توانید پس از یک هفته از زمان دریافت کد بورسی ، سهام های قدیمی خود را مشاهده فرمایید. برای مشاهده این سهام ها در قسمت دارا می توانید سبد دارایی ، گزارش گردش معاملات ، مجامع ، اطلاعیههای نماد ، گزارش دارایی ، گزارش سودهای تعلق گرفته از سال ۹۶ به بعد ، گزارش استعلام وضعیت فریز در روز و گزارش استعلام وضعیت تاریخی فریز را مشاهده فرمایید. این داشبورد، همچنین اطلاعات مربوط به گردش معاملات را تا یک روز قبل در اختیار خواهد گذاشت و قابلیت گزارش گیری نیز دارد. در قسمت سبد دارایی نیز می توانید تمامی سهام هایی که خریداری نموده اید با ارزش روز آن مشاهده فرمایید ، همچنین قادر خواهید بود به ترکیب دارایی و میزان آن در هر نماد دسترسی داشته باشد که طیفی از اطلاعات شامل ارزش ریالی، تعداد سهام، درصد از کل و نوع دارایی را در برخواهد گرفت. ضمن این که این سبد دارایی، قابلیت جست و جو بر اساس بازه زمانی را هم دارد.
اما یکی از روش های دیگر برای استعلام سهام های قدیمی این است که پس از دریافت کد بورسی و سجامی شدن به همراه برگه سهام خود به یکی از کارگزاری ها مراجعه نمایید چرا که برای فروش سهام خود نیاز به کارگزاری خواهید داشت. کارگزاری ها بنگاه های معاملاتی می باشند که خرید و فروش سهام از طریق آن ها صورت می گیرد. در این خرید و فروش آن ها وکیل تام الاختیار فروشنده و خریدار می باشند. در واقع کارگزاری ها واسطه بین سهامداران و سازمان بورس محسوب می شوند. همانطور که برای انجام امور مربوط به دارایی های پولی به بانک مراجعه می کنیم، برای انجام امور مربوط به دارایی سهام خود باید به یک شرکت کارگزاری مراجعه کنید. در مقالات ثبت نام اولیه کارگزاری مفید و نحوه ثبت نام در کارگزاری آگاه به صورت کامل به وظایف کارگزاری ها پرداخته ایم که مطالعه این مقاله ها را به شما پیشنهاد می نماییم.
استعلام سهام های قدیمی و انتقال آن ها
در نهایت پس از استعلام سهام های قدیمی نوبت به انتقال به کارگزاری و درصورت تمایل فروش سهام می باشد . برای این کار در روش اول که از طریق سامانه سمات می باشد ، در قسمت گزارش دارایی می توانید گواهی هر سهم خود را دریافت کرده و برای تغییر کارگزار اقدام نمایید. این داشبورد بسیار حایز اهمیت است که امکان نظارت بر فعالیت کارگزاران از طریق سهامداران را فراهم و از بسیاری از تخلفات و ناهنجاری های احتمالی جلوگیری می کند. پس از دریافت گواهی سهام قدیمی خود می بایست آن را از طریق سامانه های معاملاتی کارگزاری ها و با گزینه تغییر کاگزار ناظر سهام خود را به منظور فروش به کارگزاری دلخواه خود انتقال دهید.
همچنین می توانید پس از سجامی شدن و دریافت کد بورسی با ثبت نام در یکی از کاگزاری ها برگه سهام خود را حضورا به آن کارگزاری ارائه تا بتوانید آن را به فروش برسانید. اصطلاح کارگزار ناظر در واقع کارگزاری می باشد که در آن می توانید سهام خود را در آن به فروش برسانید.
در صورتی که در خصوص راهنمای پیگیری سهام های قدیمی سوالی دارید
در صورتی که در خصوص راهنمای پیگیری سهام های قدیمی سوالی دارید