اگر در مورد نحوه فعال سازی گوشی قاچاق سوالی داشتید
اگر در مورد نحوه فعال سازی گوشی قاچاق سوالی داشتید
در مطالب قبلی در مورد طرح رجیستری گوشی صحبت کردیم. طبق این طرح که مهرماه سال 1396 اجرایی شد جلوی واردات گوشی های قاچاق به کشور گرفته شد. به این صورت که اگر اصالت گوشی شما تایید نشود آن دستگاه دیگر در کشور قابل استفاده نیست. برای تشخیص اصالت گوشی سامانه همتا راه اندازی شد تا با وارد کردن IMEI گوشی خود در این سامانه از قاچاق نبودن دستگاه مطمئن شوید. در این طرح اصالت بسیاری از دستگاه ها تایید و متاسفانه بعضی از دستگاه ها نیز به دلیل ورود غیر قانونی به کشور از کار افتادند.
اگر هنوز از اصالت دستگاه خریداری شده خود مطمئن نیستید به سامانه همتا مراجعه کنید و همراه با مطالعه مقالاتی همچون " استعلام گوشی از سامانه همتا " رجیستری گوشی خود را انجام دهید.
اما اگر از آن دسته افرادی هستید که بعد از خرید گوشی متوجه شدید که گوشی قاچاق است در ادامه این مطلب با هیواتک همراه باشید.
پیشنهاد می کنیم دیگر مقالات سایت مثل " اپلیکیشن رسمی ثبت و رجیستری گوشی موبایل " ، " نحوه رجیستری گوشی هدیه " را نیز مطالعه فرمایید.
اگر گوشی قاچاق بود چه کنیم؟
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم طرح رجیستری گوشی از سال 96 راه اندازی شد و طبق این طرح تمامی گوشی های هوشمندی که به طور قاچاق وارد کشور شده باشند از کار می افتند و فقط گوشی هایی که از طریق گمرک به طور قانونی وارد کشور شده اند فعال باقی می مانند. پس به همین خاطر لازم است تمامی گوشی های هوشمند رجیستری انجام دهند. نحوه رجیستری به این صورت است که باید کد IMEI گوشی را به شماره 30008887 ارسال کنید تا پیامکی مبنی بر اینکه گوشی شما در گمرک ثبت شده است یا خیر را دریافت کنید. در این مورد به طور مفصل در مقاله " استعلام گوشی از سامانه همتا " صحبت کردیم. اما سوال اینجاست که اگر با تمامی این شرایط متوجه شدیم که گوشی قاچاق است چه کار کنیم؟
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که گوشی خود را از طریق مسافری وارد کشور کرده و حقوق و عوارض گمرکی آن را پرداخت نکرده اید ، باید به گمرک مبدا مراجعه و برای ثبت گوشی عوارض گمرکی آن را پرداخت کنید. در این مورد به طور مفصل تر در مقاله " کد فعال سازی گوشی موبایل مشمول طرح رجیستری " صحبت کردیم.
اما اگر گوشی خود را در کشور خریداری کرده اید می بایست به فروشنده مراجعه و تلفن همراه را پس بدهید. فروشنده نیز ملزم است که یا هزینه گوشی را به شما پس بدهد و یا گوشی را با یک تلفن همراه رجیستر شده در کشور تعویض کند.
اگر بنا به هر دلیلی فروشنده یه گفته های بالا عمل نکرد می توانید از او شکایت کنید. برای شکایت می توانید به وب سایت اینترنتی سازمان تعزیرات به آدرس www.tazirat135.ir و یا به سازمان حکایت مصرف کنندگان به آدرس www.cppo.ir برای ثبت و تنظیم شکوائیه اقدام کنند.
آیا گوشی قاچاق رجیستر می شود؟
اگر یک گوشی جدید خرداری کرده و یا دستگاهی که قبلا خریداری کرده بودید را با تازگی و بعد از اجرایی شدن طرح رجیستری گوشی روشن کردید و با پیامک هشدار قطع با مضمون " پیامک هشدار: دستگاه با مشخصات زیر جزء دستگاههای قانونی ثبتشده نمیباشد و از تاریخ ******** در شبکه سرویس نخواهد گرفت. " را دریافت کردید به این معناست که گوشی شما قاچاق و به طور غیر قانونی وارد کشور شده است. با اجرا شدن طرح رجیستری دستگاه هایی که بعد از این طرح در کشور روشن نشده باشند و یا به طور غیر قانونی وارد شده باشند هم این پیامک را دریافت می کنند. پس اگر به تازگی گوشی ای را خریداری کردید و بالافاصله پیامک هشدار قطع را دریافت کردید و یا با مراجعه به سامانه همتا اصالت دستگاه ثابت نشد متاسفانه گوشی شما به طور غیر قانونی وارد کشور شده است و شامل طرح رجیستری نمی شود. این موضوع به این معناست که دستگاه شما نمی تواند به طور دائم از خدمات شبکه های اپراتوری کشور استفاده کند و بعد از 30 روز قطع می شود. متاسفانه هیچ راه حلی برای رجیستری گوشی قاچاق جز عودت دستگاه به فروشنده وجود ندارد.
البته ذکر این نکته نیز مهم است که به تازگی بعضی از دستگاه های دو سیم کارته نیز پیامک هشدار قطع " دستگاه با مشخصات زیر جزء دستگاههای قانونی ثبتشده نمیباشد و از تاریخ ******** در شبکه سرویس نخواهد گرفت " را دریافت می کنند. در مقاله " سیم کارت بهره بردار " در مورد این موضوع به طور مفصل صحبت کردیم و راه حل این مشکل را ارائه دادیم.
روش فعال سازی گوشی قاچاق
گوشی هایی که به طور غیر قانونی وارد کشور شده اند را با هیچ روشی نمی توان رجیستری کرد ، و همانطور که گفتیم اگر دستگاه شما رجیستر نشده باشد تنها 30 روز قابل استفاده است و از کار می افتد. پس امکان استفاده از شبکه های اپراتوی کشور را هم ندارد.
اگر بخواهیم روشی را برای فعال سازی گوشی قاچاق معرفی کنیم تنها پس دادن آن به فروشنده دستگاه و در قبال آن گرفتن هزینه گوشی و یا گرفتن یک گوشی رجیستر شده به طور قانونی است و راه حلی برای فعال سازی گوشی هایی که به طور غیر قانونی وارد کشور شده اند وجود ندارد.
پیشنهاد کلی ما این است که حتما دستگاه خود را از مراکز معتبر که ثبت شده هستند خریداری کنید تا با مشکل قاچاق بودن دستگاه مواجه نشوید و در صورتی که با این مشکل هم رو به رو شدید هم بتوانید به راحتی آن را پیگیری و دستگاه قاچاق را در ازای دریافت یک گوشی رجیستر شده یا مبلغی که پرداخت کرده بودید پس بدهید.
در انتها پیشنهاد می کنیم برای مواجه نشدن با این مشکل مقاله " تشخیص گوشی قاچاق از اصل " را مطالعه و سپس برای خرید گوشی اقدام کنید. به این دلیل که شما با دانستن چند نکته کوچک احتمال خرید گوشی قاچاق را به حداقل می رسانید. خوشبختانه به راحتی می توانید با وارد کردن کد IMEI گوشی در سایت www.numberingplans.com نیز مشخصات دستگاه خود را مشاهده و از اصالت یا غیر قانونی بودن آن مطلع شوید.
سوالات متداول
1- منظور از IMEI گوشی چیست؟
ساده ترین روش پیدا کردن IMEI ، مراجعه به پشت جعبه گوشی و یا پشت باتری است. یک کد 15 رقمی در این قسمت نوشته شده است که همان کد IMEI یا سریال گوشی است.2- چگونه بعد از خرید گوشی دست دوم علاوه بر اصالت گوشی از سالم بودن آن نیز مطلع شوم؟
اگر گوشی شما سامسونگ است می توانید کد دستوری #*0#* را شماره گیری تا تمام تست های سلامت گوشی مثل تاچ ، صدا ، ویبره و .. روی دستگاه انجام شود.اگر در مورد نحوه فعال سازی گوشی قاچاق سوالی داشتید
اگر در مورد نحوه فعال سازی گوشی قاچاق سوالی داشتید