اگر در خصوص ثبت چک در سامانه صیاد سوالی دارید
اگر در خصوص ثبت چک در سامانه صیاد سوالی دارید
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که با دسته چک سر و کار دارید مطمئنا نام سامانه صیاد را شنیده اید. سامانه صیاد مخفف سامانه " صدور یکپارچه دسته چک " است که در شهریور ماه سال 96 از آن رونمایی شد. همانطور که می دانید در سال های اخیر یکی از ارکان اصلی در نظام پرداخت چک ها بودند ولی متاسفانه با رو به رو شدن با موضوع چک های برگشتی و کشیدن چک های بی محل و در نتیجه دوندگی زیاد شخص دریافت کننده برای نقد شدن چک ، کمتر کسی است که دیگر از این روش انتقال پول استفاده کند، پس اکثر مردم دریافت نقد را به دریافت چک ترجیح می دهند. به همین دلیل سامانه صیاد توسط بانک مرکزی در سال 96 راه اندازی شد تا جلوی صدور این گونه چک های بی محل گرفته شود. خوشبختانه این طرح تا حد زیادی موفقیت آمیز بود و طبق آن فعالان اقصادی موظف هستند بی دلیل چک نکشند و در صورت برگشت چک نیز شخص دریافت کننده چک خیلی سریع به پولش برسد.
البته صحبت در مورد موضوع چک ها در سامانه صیاد به همین جا ختم نمی شود و در این سامانه امکان انتقال چک نیز وجود دارد پس در ادامه با هیواتک همراه باشید تا به بررسی مزایای انتقال چک در سامانه صیاد بپردازیم.
همچنین با پیشرفت دنیای دیجیتال اشخاص می توانند برای امنیت بیشتر از چک های الکترونیکی هم استفاده کنند. اگر در این موضوع اطلاعاتی ندارید به مقاله " چک الکترونیکی " مراجعه فرمایید و در خصوص چک الکترونیکی و جایگاه آن در اقتصاد ایران اطلاعات مفیدی کسب کنید.
ثبت انتقال چک در سامانه صیاد چه ضرورتی دارد؟
در مطالب قبلی مانند" ورود به سامانه صیاد " ذکر کردیم که در حال حاضر سامانه مجزایی برای چک های صیادی وجود ندارد و برای اعتبار سنجی چک های خود می بایست وارد سامانه بانک مرکزی شوید و وضعیت صادر کننده چک را اعتبار سنجی کنید. البته در آینده ای نزدیک این سامانه مجزا تر و با آدرس اختصاصی در اختیار عموم قرار می گیرد تا افراد با ورود به سامانه بتوانند اعتبار سنجی حساب صادر کننده چک را بررسی کنند. بنا به میزان خوش حسابی و نداشتن چک برگشتی وضعیت حساب سفید و طی بد حسابی های مکرر و داشتن چک برگشتی وضعیت به ترتیب به رنگ های زرد ، نارنجی ، قهوه ای و قرمز می باشد.
موضوع اعتبار سنجی حساب ها هم اکنون از طریق سامانه بانک مرکزی در دسترس است. اما سامانه صیاد که در 22 آذر 99 از آن رونمایی می شود علاوه بر امکانات گفته شده امکان ثبت انتقال چک را نیز دارد . اما به چه صورت؟
برای افزایش امنیت چک ها نیاز است شخص صادر کننده پس از صدور چک اطلاعات آن چک و اطلاعات شخص دریافت کننده چک را سامانه صیاد ثبت کند. همچنین دریافت کننده چک نیز در صورتی که قصد انتقال چک به شخص دیگری را داشته باشد باید همین مراحل را طی کرده و اطلاعات شخص دریافت کننده چک را در سامانه صیاد ثبت نماید.
به طور مثال شما چکی را از یک شخص دریافت و قصد دارید آن چک را برای خرید کالایی به شخص نفر سوم دهید. در این صورت باید علاوه بر اطلاعات چک اطلاعات آن نفر سوم را نیز در سامانه ثبت کنید که در این مورد در مقاله " ثبت چک در سامانه صیاد " صحبت کردیم. به این کار ثبت انتقال چک در سامانه صیاد می گوییم.
مزایای ثبت انتقال چک در سامانه صیاد
با راه اندازی سامانه صیاد از تاریخ 22 آذر 99 نیاز است اطلاعات چک ها در این سامانه ثبت شود. از مزایای ثبت انتقال چک در سامانه صیاد می توان به امنیت بیشتر چک های صادر شده اشاره کرد. متاسفانه در سال های اخیر به این دلیل که قانون خاصی برای صدور چک ها وجود نداشت بانک ها با انبوه چک های برگشتی مواحه بودند. اما با تهمیدات جدید بانک مرکزی می توانید به راحتی اعتبار سنجی حساب انجام داده و از وضعیت حساب شخص صادر کننده چک مطلع شوید. همچنین هنگامی که اطلاعات چک و اطلاعات شخص گیرنده چک برای انتقال در سیستم ثبت می شود ، چک به راحتی و بدون مشکل وصول می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چک های برگشتی پیشنهاد می کنیم مقاله استعلام چک برگشتی و استعلام چک صیاد را مطالعه فرمایید. به زودی پس از رونمایی از سامانه های جدید ، نحوه ثبت چک در سامانه صیاد بصورت تصویری در این مقاله درج خواهد شد.
اگر در خصوص ثبت چک در سامانه صیاد سوالی دارید
اگر در خصوص ثبت چک در سامانه صیاد سوالی دارید