اگر به دنبال روش گرفتن کد فعال سازی گوشی های موبایل مشمول طرح رجیستری هستید
اگر به دنبال روش گرفتن کد فعال سازی گوشی های موبایل مشمول طرح رجیستری هستید
طرح رجیستری گوشی موبایل این روزها بحث داغ بازار موبایل می باشد که تغییرات زیادی را در بازار موبایل ایجاد کرده است. این طرح که برای کنترل خرید و فروش گوشی های هوشمند و جلوگیری از قاچاق آنها راه اندازی شده و تمامی خریداران موبایل های نو را موظف می کند تا از طریق سامانه همتا با وارد کردن کد فعالسازی گوشی مالکیت آن را به نام خود ثبت کنند. از طرفی افردی که موبایل دسته دوم خریداری می کنند نیز باید همین مراحل را طی کنند و مالکیت موبایل خریداری شده را به یکی از سیمکارت های خود انتقال دهند. قبلا به طور مفصل در مقاله های استعلام گوشی از سامانه همتا ، اپلیکیشن همتا ، سامانه همتا و ... در خصوص گوشی رجیستری صحبت کردیم . با توجه به سوالات و ابهامات بسیاری که کاربران در خصوص کد فعال سازی گوشی داشتند مقاله امروز گروه مشاوره هیواتک را به کد فعال سازی موبایل اختصاص داده ایم. در ادامه در خصوص کد فعال سازی تلفن همراه توضیحاتی ارائه داده و روش های مختلف دریافت کد فعالسازی گوشی را به شما عزیزان آموزش می دهیم.
کد فعال سازی گوشی چیست ؟
مدتی است که برای کنترل و نظارت بر روی خرید و فروش گوشی های هوشمند و جلوگیری از به سرقت رفتن آنها سامانه ای با نام "همتا" راه اندازی شده است. بر اساس طرح رجیستری گوشی موبایل تمامی افراد باید پس از خرید گوشی جدید (نو و یا دسته دوم) آن را فعالسازی کرده و از طریق سامانه همتا مالکیت آن را به سیمکارت خود اختصاص دهند. برای این کار از کد فعال سازی گوشی استفاده می شود.
کد فعال سازی گوشی ، یک کد یک بار مصرف است. این کد 6 رقمی است و از طریق آن می توایند اختصاص مالکیت گوشی به یک سیم کارت خاص را انجام دهید . کد فعال سازی برای گوشی هایی که مشمول طرح رجیستری هستند کاربرد دارد و سایر گوشی ها در حال حاضر نیاز به این کد ندارند . هنگامی که یک گوشی جدید که مشمول طرح رجیستری است را خریداری می کنید به مدت 30 روز فرصت دارید تا از طریق سامانه همتا و وارد کردن IMEI و کد فعال سازی آن گوشی را فعال کنید و در غیر این صورت عواقب فعال نکردن گوشی بر عهده خودتان می باشد .
از کجا کد فعال سازی گوشی خود را تهیه کنیم ؟
** کد فعالسازی گوشی نو : در صورتی که گوشی که خریداری کرده اید نو می باشد و آن را از طریق نمایندگی های مجاز خریداری کرده اید ، در صورتی که این گوشی مشمول طرح رجیستری گوشی باشد ، در جعبه گوشی کارتی به نام کارت فعال سازی ( Activation Card ) وجود دارد که کد فعال سازی گوشی شما در این کارت نوشته شده است و شما می توانید به سامانه همتا مراجعه کرده و از قسمت فعال سازی اقدام به فعال سازی گوشی خود نمایید . اگر این کد در جعبه وجود نداشته باشد فروشنده باید کد فعالسازی را در اختیارتان قرار دهد یا مالکیت گوشی را از طریق سامانه همتا به سیمکارت دلخواه شما انتقال دهد. پس از انجام این کار کد فعال سازی تلفن همراه از طریق پیامک برای شما ارسال می شود و می توانید از طریق آن گوشی خود را فعال کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله فعال سازی گوشی در سامانه همتا را مطالعه نمایید .
** کد فعال سازی گوشی دست دوم : در صورتی که گوشی دست دوم خریداری کرده اید ( از مغازه و یا شخص خاصی ) و کد فعال سازی گوشی در جعبه گوشی وجود ندارد ، فروشنده گوشی باید این کد را به شما ارئه دهد و انتقال مالکیت گوشی مورد نظر به سیم کارت شما را انجام دهد. برای این کار فروشنده باید وارد سامانه همتا شود سپس گوشی مورد نظر را از لیست دستگاه هایی که به نامش ثبت شده انتخاب کرده و روی گزینه "انتقال مالکیت/فروش" کلیک کند. در ادامه باید شماره موبایل خریدار را وارد کند تا کد فعالسازی گوشی برای او ارسال شود. در ادامه خریدار باید سیمکارت خود را در گوشی قرار داده و وارد سامانه همتا شود. سپس از طریق این کد برای فعالسازی گوشی اقدام کند. خواندن مقاله انتقال مالکیت گوشی دست دوم و نو را به شما عزیزان توصیه می کنیم .
** کد فعال سازی گوشی های مسافرتی :
بنابر قوانین سازمان تنظیم مقررات و ارتباط رادیویی، هر فردی می تواند یک گوشی موبایل را از خارج کشور وارد کند و اگر این گوشی مشمول طرح رجیستری باشد صاحب آن باید ظرف 30 روز آن را در شبکه ایران رجیستر کند.
یکی از بهترین و راحت ترین روش های فعالسازی گوشی های مسافرتی این است که بعد از وارد کردن آنها به کشور از طریق دفاتر گمرک و یا سایت گمرک هزینه گمرکی گوشی مسافرتی را پرداخت کنید و کد فعال سازی گوشی را دریافت نمایید و سپس با استفاده از این کد اقدام به فعال سازی گوشی در سامانه همتا نمایید .
در روش دیگری شما می توانید با استفاده از بخش "ثبت شناسه بین المللی تلفن همراه" سامانه همتا برای رجیستر کردن گوشی اقدام کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مقاله رجیستری گوشی مسافرتی را مطالعه نمایید.
کد imei چیست و چگونه آن را پیدا کنیم؟
همانطور که در قسمت های قبل هم به آن اشاره کردیم برای فعالسازی موبایلتان علاوه بر کد فعالسازی گوشی ، شما باید کد IMEI را نیز داشته باشید. imei یک سریال منحصر به فرد 14 رقمی است که می توانید از روش های مختلفی آن را پیدا کنید. برای مثال شما می توانید کد دستوری #06#* را با موبایلتان شماره گیری کنید تا این سریال برای شما نمایش داده شود. این کد معمولا پشت جعبه گوشی ها و همچنین پشت باتری موبایل هم نوشته شده است.
در روشی دیگر اگر از گوشی اندرویدی استفاده می کنید می توانید برای پیدا کردن imei به قسمت تنظیمات مراجعه کنید و از قسمت About Phone کد IMEI را مشاهده کنید.
سوالات متداول
1- گوشی ها دو سیم کارته را چگونه انتقال مالکیت انجام دهیم؟
اگر گوشی شما دو سیم کارته است هنگامی که برای یک سیم کارت انتقال مالکیت انجام دهید به طور خودکار برای سیم کارت دوم نیز این فرایند انجام می شود.2- گوشی من دزدیده شده است آیا سارق می توانم انتقال مالکیت انجام دهد؟
در صورتی که کد imei در دسترس باشد بله. پس اگر گوشی شما به سرقت رفته است در اولین فرصت سیم کارت خود را بسوزانید.3- آیا لازم است برای انتقال مالکیت حتما نرم افزار همتا را نصب کنیم؟
خیر. برای انتقال مالکیت می توانید از یکی از روش های کد USSD و یا سایت سامانه همتا استفاده کنید.اگر به دنبال روش گرفتن کد فعال سازی گوشی های موبایل مشمول طرح رجیستری هستید
اگر به دنبال روش گرفتن کد فعال سازی گوشی های موبایل مشمول طرح رجیستری هستید
پاسخ مشاور هیواتک: سلام. کاربر گرامی کد فعالسازی گوشی در جعبه گوشی روی کارتی به نام کارت فعال سازی درج شده است. اگر چنین کارتی در جعبه نیست فروشنده گوشی باید این کد را به شما ارئه دهد.
پاسخ مشاور هیواتک: کاربر گرامی سلام. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کد فعال سازی گوشی توصیه می شود مقالات سریال گوشی و کد فعال سازی گوشی موبایل را مطالعه فرمایید.