در صورتی که در خصوص استفاده از دو هارد همزمان سوالی دارید
در صورتی که در خصوص استفاده از دو هارد همزمان سوالی دارید
یکی از مشکلات متداولی کاربران سیستم های کامپیوتری با آن روبرو می شوند پر شدن هارد است. عدم وجود فضای خالی در هارد می تواند بسیار آزار دهنده باشد چرا که بروز چنین مشکلی عملکرد سیستم شما را نیز تا حد زیادی کاهش می دهد. در چنین شرایطی شما می توانید با نصب دو هارد روی کامپیوتر این مشکل را برطرف کنید. استفاده از دو هارد همزمان هم فضای زیادی برای ذخیره سازی اطلاعات در اختیار شما قرار می دهد و هم مقداری فضای خالی برای سیستم عامل فراهم می کند تا کار ها با سرعت بیشتری انجام شوند. در همین راستا در این مقاله گروه مشاوره هیواتک قصد داریم به آموزش نصب هارد دوم پرداخته و طریقه معرفی هارد دوم به سیستم را بررسی کنیم. همچنین پیشنهاد می کنیم دیگر مقالات ما را نیز در این خصوص مانند رفع مشکل کند شدن هارد اکسترنال ، رفع مشکل کار نکردن کیبورد لپ تاپ و آموزش تشخیص مدل و مقدار حافظه کارت گرافیک مطالعه فرمایید.
پارامترهایی که برای نصب هارد دوم روی کامپیوتر باید بررسی شود ؟
پیش از نصب دو هارد روی کامپیوتر باید سیستم خود را بررسی کرده و موارد مختلفی را مد نظر قرار دهید. برای مثال کیس خود را باز کنید و ببینید که در کنار هارد قبلی شما جای خالی برای قرار دادن هارد جدید وجود دارد یا خیر. همچنین پورت های خالی مادربورد خود را نیز بررسی کنید تا جای خالی برای وصل کردن پورت دیتای هارد جدید روی آن وجود داشته باشد. علاوه بر آن شما باید کابل پاور و دیتای مناسب هارد و مادربورد خود را تهیه کنید . اگر هارد شما SATA است باید کابل مخصوص ساتا تهیه کرده و اگر از هارد IDE استفاده می کنید به کابل IDE یا PATA احتیاج دارید.
طریقه نصب و معرفی هارد دوم به سیستم
برای استفاده از دو هارد همزمان شما باید پس از انتخاب و خرید یک هارد مناسب ، آن را بر روی سیستم خود نصب کنید. برای نصب هارد دوم ابتدا سیستم خود را خاموش کرده و درب کیس را باز کنید. سپس با توجه به تصویر هارد نصب شده بر روی سیستم خود را پیدا کنید. اگر فضای خالی در بالا یا پایین هارد وجود داشت می توانید هارد دوم را در آن جای دهید. دقت داشته باشید که هارد را باید طوری در جایگاهش قرار دهید که قسمت پورت های آن را رو به بیرون قرار بگیرند. پس از پیدا کردن جایگاه مناسب آن را از طریق پیچ ها به کیس متصل کرده و فیکس کنید.
در این مرحله باید کابل ها را متصل کنید. به طور کلی دو نوع کابل وجود دارد. کابل IDE و SATA که شما باید با توجه به نوع هاردی که استفاده می کنید کابل مناسب را انتخاب نمایید. کابل های ساتا باریک تر هستند و از سرعت بالاتری نیز برخوردارند. اگر از هارد ساتا استفاده می کنید باید مطابق تصویر کابل SATA را از هارد به پورت SATA روی مادربور متصل کنید.در روشی دیگر شما برای پیدا کردن جایگاه پورت خود می توانید کابل دیتای هارد اولیه را دنبال کنید تا ببینید به کدام قسمت متصل شده سپس در جایگاه های کناری آن اگر پورت خالی وجود داشت کابل هارد جدید را متصل کنید.
در مرحله بعد باید کابل برق را به هارد جدید وصل کنید. معمولا کابل های برق متصل شده به هارد مانند تصویر دوشاخه هستند.از آنجایی که یکی از آن ها به هارد اولیه متصل شده است شما می توانید هارد جدید را به سر دیگر آن وصل کنید.
در آخر یک بار بررسی کنید که هارد و سیم های متصل به آن به درستی در جایگاهشان قرار گرفته باشند. سپس درب کیس را ببندید و سیستم خود را روشن کنید. پس از روشن شدن کامپیوتر برای معرفی هارد دوم به سیستم بر روی کامپیوتر خود راست کلیک کرده و Manage را بزنید.
پس از ورود به Computer Management از طریق ستون سمت چپ Disk Management را انتخاب کنید تا صفحه Initialize Disk برای شناسایی دیسک جدید شما نمایش داده شود. در این مرحله بدون ایجاد تغییر در تنظیمات OK را بزنید تا فرایند شناسایی آغاز شود.
پس از پایان کار و شناخته شدن هارد جدید باید آن را پارتیشن بندی کرده و یک حرف به عنوان drive letter به آن اختصاص دهید تا بتوانید از فضای آن استفاده کنید. برای این کار مانند تصویر بر روی دیسکی که جدیدا اضافه شده راست کلیک کرده و New Simple Volume را انتخاب کنید. در پنجره های بعدی Next را انتخاب کرده و در آخر Finish را بزنید. اکنون در Computer یک درایو جدید اضافه شده که مربوط هارد دوم شما می باشد. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه پارتیشن بندی این دیسک مقاله پارتیشن بندی هارد را مطالعه فرمایید.
در صورتی که در خصوص استفاده از دو هارد همزمان سوالی دارید
در صورتی که در خصوص استفاده از دو هارد همزمان سوالی دارید