برای آشنایی با نحوه استعلام ممنوع الخروجی می توانید
برای آشنایی با نحوه استعلام ممنوع الخروجی می توانید
امروزه با افزایش استفاده از اینترنت و را اندازی سامانه های مختلف دیگر لازم نیست افراد وقت و انرژی خود را برای ایستادن در صف های طولانی ادارات صرف کنند چرا که بخش عمده ای از این مراحل اداری به صورت آنلاین قابل انجام می باشند. در مقالات قبلی گروه مشاوره هیواتک در خصوص سامانه ثنا و نحوه دریافت ابلاغیه های رسمی دادگستری به صورت غیر حضوری توضیح دادیم همچنین روش های استعلام اینترنتی نظام وظیفه و رهگیری مرسولات پستی را بررسی کردیم. در این مطلب قصد داریم یکی دیگر از سامانه های کاربردی را به شما معرفی کنیم. برای بسیاری از افراد اتفاق افتاده که پس از برنامه ریزی برای یک سفر خارجی، در فرودگاه متوجه شوند که به دلیل ممنوع الخروج بودن نمی توانند از کشو خارج شوند. برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی شما باید پیش از سفر خود برای استعلام ممنوع الخروجی اقدام نمایید. خوب است بدانید که سامانه ای در این زمینه طراحی شده و به کاربران امکان می دهد به صورت اینترنتی برای استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی اقدام کنند و به آسانی از وضعیت خود مطلع شوند. در ادامه قصد داریم در خصوص دلایل ممنوع الخروجی توضیحاتی ارائه داده و روش های استعلام آن را به شما عزیزان آموزش دهیم.
دلایل ممنوع الخروجی چیست؟
اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید و میخواهید از وضعیت ممنوع الخروجی خود با خبر شوید خوب است بدانید که 5 گروه از افراد ممکن است با چنین مشکل مواجه شوند. اگر شما هم احتمال می دهید که جزو این 5 دسته باشید باید پیش از برنامه ریزی برای سفر جهت استعلام ممنوع الخروجی اقدام کنید.
1- بدهکاران قطعی مالیاتی
2- بدهکارانی که با صدور اجرائیه سازمان ثبت اسناد و املاک و یا حکم قطعی دادگاه بدهی آنها محرز شده باشد.
3- افرادی که به دلایلی مانند سرقت ، کلاهبرداری ، ولگردی و ... در خارج از کشور به سوء شهرت معروف شده باشند.
4- افرادی که به موجب تشخیص و اعلام کتبی مقامات قضایی حق خروج از کشور را نداشته و سفر آن ها مخالف با مصالح جمهوری اسلامی ایران باشد.
5- افرادی که اجازه اخذ گذرنامه و خروج از کشور آنها بر عهده فرد دیگری مانند پدر، شوهر و … باشد.
مدت اعتبار ممنوع الخروجی و نحوه رفع آن
طبق ماده 17 قانون گذرنامه، دولت و قوه مجریه اجازه دارد بدهکاران اجرایی را بر اساس تقاضای طلبکار ممنوع الخروج کند. فرد متهم تا زمانی که از طلبکار رضایت نگرفته و یا بدهی خود را پرداخت نکند نمی تواند برای رفع ممنوع الخروجی اقدام کند. علاوه بر آن بر اساس ماده ۱۳۳ قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه می تواند با توجه به اهمیت و دلایل جرم متهم ، قرار عدم خروج وی از کشور را صادر کند. مدت اعتبار این قرار 6 ماهه بوده و با صلاحدید دادگاه می تواند هر 6 ماه مجددا تمدید شود. این قرار پس از ابلاغ ظرف 20 در دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض بوده و در صورت فسخ قرار و برائت متهم ، دادگاه باید موضوع را بلافاصله به مراجع ذیربط اطلاع رسانی کند تا برای رفع ممنوع الخروجی اقدام شود.
نحوه استعلام ممنوع الخروجی
در گذشته تمامی افرادی که قصد سفر به خارج از کشور را داشتند برای استعلام ممنوع الخروجی باید به صورت حضوری به اداره گذرنامه مراجعه می کرند. اما امروزه با گسترش دسترسی به اینترنت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدام به راه اندازی سامانه ای کرده تا کاربران بتوانند از طریق آن بدون اتلاف وقت و هزینه به صورت اینترنتی برای استعلام ممنوع الخروجی با کد ملی اقدام کنند. اگر شما هم قصد دارید به خارج از کشور سفر کنید و از وضعیت ممنوع الخروجی خود مطمئن نیستید پیشنهاد می کنیم پیش از هر گونه برنامه ریزی برای سفر ابتدا به این سامانه مراجعه کنید و با وارد کردن اطلاعاتتان وضعیت ممنوع الخروجی را بررسی کنید تا بتوانید در صورت وجود هر گونه مشکل برای رفع ممنوع الخروجی اقدام کنید. برای این کار به آدرس exitban.ssaa.ir مراجعه کنید تا صفحه ای مانند تصویر زیر برایتان نمایش داده شود. سپس اطلاعات خواسته شده مانند نام ، نام خانوادگی ، نام پدر و ... را وارد کنید و روی گزینه "ارسال" کلیک کنید. اگر اطلاعات وارد شده صحیح باشد وضعیت ممنوع الخروجی شما در پایین صفحه نمایش داده می شود.
برای آشنایی با نحوه استعلام ممنوع الخروجی می توانید
برای آشنایی با نحوه استعلام ممنوع الخروجی می توانید