با توجه به شرایط امروز کشور و با شیوع ویروس کرونا در ایران اهمیت دولت الکترونیک بیش از پیش روشن شده است. در امر آموزش نیز با توجه به آسیب پذیر بودن دانش آموزان در هر پیش آمدی مانند این بیماری یا جنگ و ... ، اهمیت این موضوع پر رنگ تر می باشد. امروزه سامانه های اینترنتی به خوبی توانسته اند نقش خود را در پیاده سازی دولت الکترونیک ایفا نمایند. شاید شیوع این ویروس نیز علاوه بر مضرات فراوان جانی و مالی فراوان حداقل بتواند در تثبیت استفاده از سامانه های آموزشی ، اداری و ... نقش مثبتی داشته باشد. هر یک از وزارت خانه ها ماموریت یافته اند با ایجاد سامانه های اینترنتی ، نقش خود را در دور کاری کارکنان خود و همچنین کاهش مراجعات مردمی داشته باشد، تا بتوان با فاصله گذاری اجتماعی هر چه سریع تر این ویروس را کنترل نمود. وزارت آموزش و پرورش نیز با ایجاد سامانه شاد برای مدیران ، معلمان و دانش آموزان بستر مناسبی را ایجاد نموده تا خللی در امر مهم آموزش در زمان تعطیلی مدارس ایجاد نگردد و با استفاده از سایت شاد و از طریق کلاس های مجازی دانشآموزان را در سراسر کشور آموزش داد.
در مقاله امروز گروه مشاوره هیواتک قصد داریم شما را با این سامانه ، نحوه ثبت نام در آن برای مدیران مدارس ، معلمان و دانش آموزان آشنا نماییم. در مقالات قبلی هیواتک تلاش کرده ایم با توجه به اهمیت سامانه های اینترنتی شما را با این سامانه ها بیشتر آشنا نماییم که از جمله این مقالات که مطالعه آن را به شما پیشنهاد می نماییم عبارتند از :
راهنمای سامانه سهام عدالت و نحوه مشاهده صورتحساب و دریافت سهام عدالت
معرفی سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان (سجام)
آشنایی با سامانه شاد
همانطور که در مقدمه بیان کردیم ، سازمان آموزش و پرورش با ایجاد سایت سامانه شاد shad.medu.ir به کمک مدیران ، معلمان و دانش آموزان برای ادامه حیات سیستم آموزشی از طریق آموزش از راه دور آمده است. برگزاری کلاسهای برخط و غیر برخط مبتنی بر تبادل پیام و محتوا در گروههایی به نام کلاسهای مدرسه در بستری ایمن و به دور از تداخل سایر کاربران فضای مجازی برای معلم و دانشآموز توسط این سامانه فراهم شده است. شبکه اجتماعی دانش آموزان ( شاد ) از ۱۶ فروردین ماه سال 99 برای تمام دانش آموزان در اقصی نقاط کشور فرآیند آموزش دروس را آغاز میکند و قابلیت ارائه خدمات آموزشی به شانزده میلیون دانش آموز را دارد. تمام زیرساخت های لازم توسط سازمان آموزش و پرورش برای همه دانش آموزان مهیا شده است و امید است بتوان خدمات مطلوبی را ارائه نماید. پیش نیاز لازم برای استفاده از این سامانه نصب یکی از نرم افزارهای سروش، آی گپ، بله، گپ و روبیکا می باشد که البته توسط مدیر مدرسه انتخاب میشود. مدیران مدارس می بایست از طریق سامانه سناد نسبت به انتخاب پیام رسان داخلی برای مدرسه خود اقدام نمایند.
سامانه دانش آموزی سناد که از سال ۱۳۹۰ و به منظور طرح تحول آموزش و پرورش راه اندازی شد ، ماموریت جمع آوری اطلاعات دانش آموزان در ۳۱ استان کشور را دارد. سامانه سناد از طریق این لینک قابل دسترس می باشد و برای هر دوره تحصیلی آدرس های متفاوتی خواهد داشت که در صفحه اصلی سناد قابل دسترس می باشند. در بخش بعدی به نحوه ثبت نام در سامانه شاد می پردازیم.
مراحل ثبت نام و استفاده از سامانه شاد
توجه داشته باشید که فرایند ورود به شبکه اجتماعی دانش آموزان یا همان سامانه شاد می بایست طی سه مرحله از سوی مدیر مدرسه، معلمان و دانش آموزان صورت گیرد. پیش نیاز ثبت نام نیز همانطور که بیان شد نصب یکی از نرمافزار های سروش، آی گپ، بله، گپ و روبیکا که توسط مدیر مدرسه انتخاب میشود در تلفن همراه یا رایانه می باشد. بنابراین اولین اقدام را برای استفاده از این سامانه می بایست مدیر مدرسه انجام دهد و با استفاده از سامانه سناد که در قسمت قبل توضیح داده شد یکی از پیام رسان های داخلی را انتخاب نماید. همچنین در همین سامانه معلم و کلاس های تشکیل شده را تعیین می نماید. پس از این اقدامات پیام رسان منتخب خود را بر روی سیستم خود نصب نموده و بات شاد را در این پیام رسان اجرا و نقش مدیر را انتخاب می نماید و مراحل احراز هویت را انجام می دهد.
پس از اتمام این مراحل مدیریت می بایست به معلمان خود اطلاع دهد تا با نصب پیام رسان انتخابی و انتخاب گزینه معلم مراحل احراز هویت را طی نماید تا کلاس های خود را مشاهده نماید. همچنین پس از احراز هویت معلمان به دانش آموزان نیز اطلاع دهد تا با نصب پیام رسان انتخابی و با ورود به قسمت بات شاد و کلیک بر روی لینک (shad.medu.ir ) در پیام رسان و ورود به صفحه اصلی شاد اطلاعات درخواستی را ثبت و با تایید آن ورود به لینک کلاس را انتخاب نمایند.
به طور خلاصه این سه گام برای ثبت نام و استفاده از سامانه شاد الزامی می باشد که آن ها را با هم مرور می کنیم :
گام اول - راه اندازی توسط مدیر مدرسه
انتخاب پیام رسان از سامانه سناد
نصب پیام رسان در گوشی همراه یا رایانه
ورود به بات(شاد) و ثبت کد ملی
تایید اطلاعات کلاسها و معلمان
گام دوم - راه اندازی توسط معلمان
نصب پیام رسان انتخابی مدیر مدرسه
انتخاب گزینه معلم ( مشاهده کد ملی و گروههای کلاس)
تایید صحت اطلاعات
گام سوم - راه اندازی توسط دانش آموزان
نصب پیام رسان انتخابی مدیر مدرسه
ورود به بات(شاد) و انتخاب گزینه دانش آموز
کلیک بر روی لینک ( shad.medu.ir ) در پیام رسان و ورود به صفحه اصلی شاد
ثبت اطلاعات درخواستی و با تایید آن ورود به لینک کلاس
پیشنهاد می شود این مطلب را نیز بخوانید : نسخه جدید شاد
نکته پایانی این که زمان بهره برداری از این سامانه به منظور صیانت از حقوق آموزشی و تربیتی دانشآموزان و حصول اطمینان از امن بودن بستر ارتباطی این شبکه از 16 فروردین سال 99 به تعویق افتاده که زمان بهره برداری از این سامانه متعاقبا اعلام خواهد شد. یادآور می شود که آموزش و پرورش علاوه بر آموزش از طریق شبکه های اجتماعی ، از طریق تلویزیون نیز برنامه های روزانه برای پایه های مختلف تحصیلی برگزار می کند.
اگر می خواهید با نحوه دانلود اپلیکیشن شاد آشنا شوید مقاله ما در این خصوص را نیز بخوانید.