در صورتی که در خصوص سامانه تصمیم سوالی دارید
در صورتی که در خصوص سامانه تصمیم سوالی دارید
یکی از تلخ ترین تصمیم های زندگی هر فردی طلاق و جدایی می باشد. کسانی که زندگی مشترک را آغاز می کنند در ابتدا روزی که ممکن است بدون همسر خود به زندگی ادامه دهند برایشان غیر قابل تصور است. اما با شروع زندگی مشترک ممکن است با مشکلات عدیده ای مواجه شوند ، مشکلات اقتصادی ، تفاوت فرهنگی و خانوادگی ، اعتیاد ، خیانت و ... که ممکن است ادامه زندگی را برای زوجین غیر قابل تحمل نماید. مقایسه تعداد ازدواج ها و طلاق های ثبت شده در سال 97 میگوید که در کنار هر هزار ازدواج، ۳۱۸ مورد هم طلاق رخ داده است یعنی در واقع از هر سه ازدواج یک مورد طلاق صورت پذیرفته است که تا پایان سال 97 این آمار در تاریخ ایران بی سابقه بوده است. این آمار به خوبی نشان می دهد امر طلاق وارد فاز بحرانی شده است. به همین منظور سازمان بهزیستی برای ارائه خدمات مشاوره ای به زوج های درآستانه طلاق و منصرف کردن آن ها از طلاق با همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه سامانهای به نام تصمیم راه اندازی کرده است که در مقاله امروز هیواتک قصد داریم شما را با سامانه تصمیم آشنا نماییم. زوج هایی که از ادامه زندگی منصرف میشوند و قصد طلاق دارند می بایست قبل از مراجعه به دادگاه در سامانه تصمیم ثبت نام کنند. این سامانه زوجین را به نزدیک ترین مراکز مشاوره و مددکاری ارجاع می دهد و در مراکز مشاوره و مدد کاری سعی میشود خانواده ها را از طلاق منصرف کنند. سامانه های اینترنتی کمک شایانی به تمامی ارگان ها و سازمان ها نموده اند. این سامانه ها در راستای تحقق دولت الکترونیک به خوبی توانسته اند از مراجعات متعدد مردمی جلوگیری و در کاهش اتلاف وقت مردم سهم بسزایی داشتند. در مقاله های قبلی هیواتک که در ذیل آن ها را مشاهده می کنید ، به سامانه های مرتبط با قوه قضاییه به تفصیل پرداخته ایم.با مقاله امروز هیواتک نیز با ما همراه باشید تا با سایت تصمیم آشنا نماییم.
آشنایی با سامانه ابلاغ قضایی ثنا قوه قضاییه
سامانه تصمیم چیست ؟
ابتدا لازم است بدانیم این سامانه ، سامانه مداخله در طلاق محسوب می شود که متقاضیان طلاق ابتدا بایستی به صورت اینترنتی در این سامانه ثبت نام نمایند و سپس با وقت قبلی داده شده از سامانه تصمیم ، به اداره بهزیستی شهرستان مربوطه مراجعه نمایند و در جلسه غربالگری شرکت نمایند . سپس در صورت عدم سازش به یکی از مراکز مشاوره مورد تایید بهزیستی و دادگستری مراجعه می کنند و طی پنج جلسه مشاوره و مدد کاری و در مدت 45 روز نتیجه مرکز مشاوره به بهزیستی ارائه و در صورت عدم سازش بهزیستی نتیجه را به دفتر خدمات الکترونیک قضائی ارائه می دهد . تمامی این امور به صورت الکترونیکی انجام می پذیرد.تا قبل از سال ۱۳۷۰ زوجین برای انجام طلاق توافقی مستقیما به دفاتر طلاق رفته و طلاق خود را ثبت می کردند، اما قانون گذار قانونی را تصویب نمود که زوجین قبل از طلاق می بایست گواهی عدم سازش می گرفتند تا سرعت مراجعه آن ها بابت طلاق کاهش پیدا کند که البته این راهکار قانونی نه تنها موجب حل مسئله نشد بلکه دادگاه بیشتر در این باره درگیر و با ایجاد واحد داوری و دریافت مبالغی از خانواده ها نقض غرض شد تا این مشکل در سال ۹۱ با تصویب قانون حمایت از خانواده برطرف شد.
در سال 97 نیز با ایجاد سامانه تصمیم گام مهمی در کاهش میزان طلاق برداشته شود. تا قبل از آذرماه سال نود و هفت، زوجین یا وکلای ایشان برای ثبت دادخواست طلاق توافقی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست خود را ثبت مینمودند. از تاریخ مذکور با توجه به بخشنامه ای خطاب به مدیران دفاتر خدمات الکرونیک قضایی استان تهران، دفاتر مذکور مجاز به ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون ارائه گواهی مراکز غربالگری و یا مشاوره خانواده که اصطلاحاً به آن گواهی عدم انصراف از طلاق گفته میشود ، نیستند. می توان بزرگترین مزیت این طرح را عدم ورود متقاضیان طلاق به فضای قضائی و دادگستری اشاره کرد و در این طرح سعی می شود فشار روانی زوجین در بهزیستی و مراکز مشاوره کاهش یابد و در صورت عدم سازش زوجین پس از دفتر خدمات الکترونیک قضائی می توانند شکایات و یا دادخواست حقوقی را طرح نمایند.
مراحل انجام کار در سایت تصمیم
حال که به صورت کلی با سامانه مداخله در طلاق آشنا شدیم ، نوبت به آشنایی با مراحل کار در این سامانه فرا می رسد. هنگامی که متقاضی طلاق چه توافقی ، چه یکطرفه به درخواست زوج یا زوجه باشند ، می بایست طبق فرآیند ذیل جهت تشکیل پرونده در سامانه تصمیم اقدام کنند :
- ابتدا لازم است از طریق این لینک به سایت تصمیم مراجعه نمایید.
- نوبت گیری اینترنتی متقاضی از طریق این سامانه انجام می پذیرد.
- پس از گرفتن نوبت لازم است با مراجعه متقاضی به مرکز جامع مراقبت از خانواده طبق نوبت دریافتی اقدام شود.
- پذیرش و ارزیابی اولیه در حدود چهل دقیقه در مرکز جامع مراقبت از خانواده انجام می پذیرد.
- در مرحله بعد ارجاع پرونده به مراکز مشاوره یا کلینیک های مددکاری توسط مرکز جامع مراقبت از خانواده انجام می پذیرد.
- سپس متقاضی می بایست به مرکز مشاوره یا کلینیک مددکاری منتخب مرکز جامع مراقبت از خانواده مراجعه نماید.
- جلسات مشاوره ، مددکاری و ... در مرکز مشاوره یا کلینیک مدد کاری برگزار می شود.
- مراکز مشاوره یا کلینیک های مددکاری پس از 45 روز اعلام نظر می نمایند.
- ارجاع فرم اعلام نظر به مرکز جامع مراقبت از خانواده توسط مرکز مشاوره یا کلینیک مدد کاری انجام می پذیرد.
- در صورتی که جلسات مشاوره و مدد کاری منجر به سازش شود ، پرونده توسط واحد ارجاع بایگانی می شود و اگر نتیجه پرونده عدم سازش باشد پرونده به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارسال خواهد شد.
- پس از صدور گواهی عدم انصراف از طلاق زوجین متقاضی می توانند به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و نسبت به ثبت دادخواست طلاق توافقی اقدام نمایند. در مقاله معرفی مدارک ثبت نام سامانه ثنا می توانید با سامانه قضایی ثنا و مدارک مورد نیاز بیشتر آشنا شوید.
- سپس برای زوجین وقت جلسه دادرسی تعیین خواهد شد که باید در تاریخ و ساعت تعیین شده در شعبه دادگاه خانواده که تمامی این موارد در ابلاغیه دادگاه مشخص شده است حضور داشته باشند.
نکته قابل توجه این که کل فرآیند اینترنتی است و نوبت گیری ، ارجاع و پاسخ دهی مراکز مشاوره یا کلینیک های مددکاری اینترنتی خواهد بود .
آمار حدود ده درصد سازش ناشی از این سامانه را می توان تا حدودی مبنای موفقیت نسبی این سامانه نامید. امید است مطالعه این مقاله نیز در سازش ناشی از سامانه تصمیم تاثیرگذار باشد. در مقاله ثبت نام در سامانه تصمیم می توانید با نحوه ثبت نام در این سامانه آشنا شوید.
در صورتی که در خصوص سامانه تصمیم سوالی دارید
در صورتی که در خصوص سامانه تصمیم سوالی دارید