اگر در خصوص سامانه صیاد سوالی دارید
اگر در خصوص سامانه صیاد سوالی دارید
شاید در سال های اخیر، اسم سامانه صیاد به گوشتان خورده باشد. سامانه ای که با ظهور آن ، بسیاری از مشکلات مربوط به چک های برگشتی حل شد و قوانین مربوط به چک به واسطه ی این سامانه اصلاح شد. باید بدانید که این سایت سامانه صیاد تاکنون زیرمجموعه ای از سایت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده است و امکانت مربوط به این سامانه ، به عنوان یکی از بخش های سایت بانک مرکزی به مردم معرفی شده است. اما با توجه به اینکه موضوع ثبت چک الکترونیکی در سامانه صیاد ، از 22 آذرماه 1399 اجباری می شود بطور حتم باید این سامانه تکمیل تر شده و به عنوان یک سایت مستقل از سایت بانک مرکزی عمل کند. در ادامه ی این مطلب در خصوص معرفی سایت سامانه صیاد و نحوه ورود به آن صحبت کرده ایم.
معرفی سایت سامانه صیاد
سامانه صیاد در حال حاضر به عنوان بک بخش کوچک در سایت بانک مرکزی قرار داده شده است و امکان اعتبار سنجی چک های صیادی را به عهده دارد. اگر تاکنون از این امکان استفاده نکرده اید باید بدانید که با اجباری شدن طرح تعویض چک های قدیمی با چک های صیادی ، امکان اعتبارسنجی چک های صادرشده توسط اشخاص بصورت آنلاین از طریق سامانه استعلام چک صیاد فراهم شد. بدین صورت که شما در هنگام دریافت برگه چک از سایر افراد ، به راحتی می توانید از طریق سایت سامانه صیاد ، اعتبار صادر کننده ی چک را بررسی کنید و سپس چک را از او دریافت نمایید.
به زودی این سامانه کامل تر می شود و امکان ثبت اطلاعات چک های صادی در آن فراهم می شود. اگر در مورد این موضوع اطلاعاتی ندارید و از چک استفاده می کنید ، حتما مطلب ما در خصوص ثبت چک در سامانه صیاد را مطالعه کنید چرا که قرار است از آذر ماه 1399 هر فرد در هنگام صدور چک ، با کد ملی خود وارد سامانه صیاد شود و اطلاعات چک از جمله مبلغ و تاریخ و مشخصات دریافت کننده را بطور دقیق در آن ثبت کند.
ورود به سامانه صیاد
همانطور که گفته شد در حال حاضر سامانه صیاد از طریق سایت بانک مرکزی و با نشانی زیر در دسترس است:
https://www.cbi.ir/EstelamSayad/19689.aspx
با ورود به سامانه صیاد ، می توانید شناسه 16 رقمی چک را در آن وارد کرده و وضعیت صادر کننده چک را اعتبار سنجی کنید:
بعد از وارد کردن اطلاعات مربوط به شناسه صیاد ، پاسخ زیر برای شما ارسال می شود:
برگ چک به شناسه -------------- متعلق به ----------- می باشد که نامبرده تا تاریخ 1399/09/04 در وضعیت سفید در پایگاه داده بانک مرکزی است.
پاسخی که در خصوص رنگ ها دریافت می کنید در سایت بانک مرکزی تفسیر شده است. بطور خلاصه این را بدانید ه وضعیت سفید یعنی نامبرده سابقه چک برگشتی در سیستم ندارد. رنک های دیگر مثل زرد ، نارنجی ، قهوه ای و قرمز به ترتیب نشان از بد حسابی افراد و تعداد جک های برگشتی شان دارد.
برای کسب اطلاعات دقیق تر ، مطلب استعلام چک برگشتی را مطالعه فرمایید و حتما نحوه ورود به سامانه صیاد را آموزش ببینید.. همچنین در پایان پیشنهاد می کنیم مطلب مهم ثبت انتقال چک در سامانه صیاد را هم مطالعه نمایید.
سوالات متداول
1- برای ورود به سامانه صیاد ، از کدام سایت باید اقدام کنم؟
در حال حاضر برای ورود به سامانه صیاد از سایت بانک مرکزی استفاده کنید. به زودی سایت جدید سامانه صیاد معرفی خواهد شد.2- سایت سامانه صیاد چه امکاناتی در اختیار ما می گذارد ؟
این سایت امکان استعلام چک های برگشتی اشخاص را فراهم می کند و شما می توانید اعتبارسنجی صادر چکننده چک را انجام دهید.3- سامانه صیاد از چه تاریخی امکان ورود و ثبت چک ها را خواهد داشت؟
این سامانه از 22 آذر ماه 1399 امکان ورود و استفاده کامل از امکانات آن را به مردم خواهد داد.اگر در خصوص سامانه صیاد سوالی دارید
اگر در خصوص سامانه صیاد سوالی دارید