برای آشنایی بیشتر با انوع رام گوشی می توانید
برای آشنایی بیشتر با انوع رام گوشی می توانید
رام گوشی ، رام رسمی و کاستوم رام واژه هایی است که حتما به گوش شما رسیده است . این اصطلاحات برای بسیاری از کاربران عادی گوشی های هوشمند بیگانه بوده و اطلاعات چندانی در مورد آن ها ندارند . بسیاری از کاربران نیز تصور می کنند نصب رام همان روت کردن گوشی است و این دو را معادل هم می دانند . زمانی که گوشی شما کند شده ، نمی توانید آپدیت جدید سیستم عامل گوشی خود را نصب نمایید و یا اینکه نیاز دارید کنترل بیشتری روی گوشی اندرویدی خود داشته باشید نصب رام کاستوم می تواند مشکل شما را حل کند . اینکه رام گوشی چیست ؟ چند نوع رام اندروید وجود دارد و چه نیازی به تعویض رام گوشی خود داریم را با مطالعه مقاله امروز گروه مشاوره هیواتک خواهید آموخت . همچنین خواندن مقاله : راهنمای آپدیت اندروید گوشی را نیز به شما عزیزان توصیه می کنیم .
رام گوشی چیست ؟
اگر بخواهیم به زبان ساده بیان کنیم که رام گوشی چیست باید بگوییم که نقش رام در گوشی شما همان نقش ویندوز در کامپیوتر شما می باشد . در واقع رام همان سیستم عامل گوشی شماست . واژه ROM مخفف Read Only Memory به معنی " حافظه فقط خواندنی " است و در اصل همان قلب تپنده نرم افزاری و فریمور گوشی شما می باشد . رام های گوشی معمولا از چند فایل تشکیل شده اند و به صورت یک فایل فشرده با پسوندهایی مثل app. برای گوشی هواوی - md5. برای گوشی سامسونگ - kdz. برای گوشی ال جی - ftf. برای گوشی Sony و ... وجود دارند .
رام رسمی و تفاوت آن با کاستوم رام ( انواع رام اندروید )
به طور کلی رام گوشی اندروید در دو نوع موجود می باشد : رام رسمی یا Stock Rom و کاستوم رام یا Custom Rom
رام رسمی ( Stock Rom ) : رام رسمی در واقع همان ورژن از سیستم عامل گوشی شماست که در هنگام خرید روی آن نصب شده است . رام رسمی معمولا توسط شرکت های سازنده ارائه می شود و به وسیله قابلیت Update در گوشی شما به صورت OTA قابل نصب می باشد .
کاستوم رام ( رام Custom ) : با توجه به اینکه سیستم عامل اندروید یک سیستم عامل Open Source است معمولا برنامه نویسان و توسعه دهندگان ، بهینه سازی ها و توسعه هایی را روی رام رسمی اندروید انجام داده و آن را به صورت سفارشی در می آورند . این رام سفارشی شده و توسعه داده شده کاستوم رام نام دارد . کاستوم رام ها نسبت به رام های رسمی اندروید مزایای زیادی دارند که از جمله آن ها می توان به : سرعت بالاتر ، آپدیت سریع تر ، ارتقا به نسخه های بالاتر اندروید ، تغییر تم ظاهری گوشی ، تغییر رابط کاربری گوشی و ... البته باید به این نکته توجه داشته باشید که برای نصب رام کاستوم نیاز به روت کردن گوشی اندرویدی خود دارید . ضمن اینکه نصب رام کاستوم در کنار تمام مزایایی که دارد دارای مشکلاتی نیز می باشد . اگر نیاز به کسب اطلاعات بیشتری در خصوص کاستوم رام دارید مقاله مزایا و معایب کاستوم رام اندروید را مطالعه نمایید .
معرفی بهترین کاستوم راه ها برای اندروید
در این بخش از مقاله قصد داریم به معرفی بهترین کاستوم رام های اندروید بپردازیم :
کاستوم رام CyanogenMOD ( سیانوژن مد ) :
این رام اندروید یکی از معروف ترین کاستوم رام های اندروید می باشد و طیف وسیعی از گوشی ها را پوشش می دهد . این کاستوم رام از لحاظ ظاهری بسیار شبیه رام رسمی اندروید ( رام استوک ) می باشد .
کاستوم رام AOKP ( Android Open Kang Project) :
این کاستوم رام نیز یکی از رام های اندروید معروف می باشد و ظاهری شبیه رام رسمی اندروید دارد . تنظیمات و گزینه های این کاستوم رام از سیانوژن مد بیشتر می باشد .
کاستوم رام Paranoid Android :
از ویژگی ها و قبلیت های کاستوم رام پارانوید اندروید می توان به نمایش تو در تو ، تغییر رزولوشن برنامه ها ، سفارشی سازی بخش تنظیمات سریع ، نوار پیمایش اختصاصی Pie و ... اشاره کرد . آپدیت جدید این کاستوم رام هر سه ماه یکبار منتشر می شود و بر روی بسیاری از گوشی ها قابل نصب است .
کاستوم رام Slim Rom :
این رام اندروید ، یک کاستوم رام کوچک و سبک و سریع می باشد . در صورتی که حافظه گوشی شما پایین است و از کندی گوشی خود ناراضی هستید ، نصب این کاستوم رام می تواند کمک زیادی به شما نماید . این کاستوم رام پایداری و عملکرد بالایی دارند و به سرعت آپدیت می شود .
کاستوم رام ترکیبی PAC Man :
این کاستوم رام ، ترکیبی از کاستوم رام های CyanogenMOD و Paranoid Android و AOKP می باشد و شامل همه ویژگی های این سه رام اندروید می باشد . با نصب این کاستوم رام می توانید امکانات و قابلیت های بسیاری را روی گوشی خود داشته باشید .
برای آشنایی بیشتر با انوع رام گوشی می توانید
برای آشنایی بیشتر با انوع رام گوشی می توانید