تاریخ خبر: ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
اقتصادآنلاین-محمدممتازپور؛ بعد از اعلام خبر تخصیص ارز به واردکنندگان، این انتظار میرفت که دوباره قیمتها در بازار سروسامان گیرد، گرچه دیگر از قیمتهای چند ماه پیش خبری نخواهد بود و بدون شک تمامی محصولات افزایش قیمت را تجربه خواهند کرد.
گزارشات میدانی نشان میدهد که اختصاص ارز 4200 تومانی به وارکنندگان هنوز چندان عملی نشده است و به همین دلیل واردکنندگان فعلا از ورود کالای جدید خودداری میکنند و در حال حاضر قیمتها همچنان بر حسب دلار 6 هزار تومانی محاسبه و به دست مشتری میرسد.
از سوی دیگر فروشندگان نیز از خالی شدن انبارها خبر میدهند معتقدند که اگر وضع به همین منوال پیش رود، به زودی شاهد برهم خوردن میزان عرضه و تقاضا در کالاهای پرکاربرد خواهیم بود.
یکی از فروشندگان لوازم رایانهای در اینباره به اقتصادآنلاین گفت: درحال حاضر بازار شاهد رکود کم سابقهای است که به نظر میرسد مشتریان به امید کاهش قیمت فعلا از خرید اقلام غیرضروری دست کشیدهاند.
ایرج تاج الدین ادامه داد: البته کالاهای اساسی مثل پرینترها و دیگر لوازم شرکتی هنوز مشتریان خود را دارند و طی چند ماه اخیر رشد 20 درصدی قیمت را تجربه کردهاند.
به گفته وی بازار لوازم رایانهای به شدت وابسته به واردات است و به همین دلیل اگر میزان واردات با تقاضا همخوانی نداشته باشد، روی قیمتها تاثیر خواهد گذاشت.
این فعال بازار افزود: بدون شک امسال سال سختی پیشروی فروشندگان خواهد بود و با وضع مالیات در نظر گرفته شده برای این صنف قطعا بسیاری از فعالان این بخش تغییر شغل خواهند داد؛ البته این اتفاق طی ماهها اخیر نیز تا حدودی رخ داده است برخی از کسانی که سابقه چندین ساله در بازار لوازم الکترونیکی داشته اند از این صنف خارج شده اند.
تاج الدین در پاسخ به این سوال که آیا هنوز برخی از سودجویان اقدام به احتکار کالاها میکنند؟ گفت: با اعلام خبر تخصیص ارز 4200 تومانی به واردکنندگان دیگر شاهد چنین اتفاقی نیستیم.
حسین بزرگمهر یکی از واردکنندگان تلفن همراه درباره علت عدم تخصیص ارز 4200 تومانی به اقتصادآنلاین گفت: گفته میشود این اقدام درحال اجرا شدن است و شاید برخی از واردکنندگان دسترسی به این ارز داشته باشند؛ اما این اتفاق هنوز به طور کلی و برای همه واردکنندگان صورت نگرفته است؛ البته به احتمال زیاد به زودی همه واردکنندگان میتوانند محصولات خود را با دلار 4200 تومانی وارد کشور کنند.
وی با بیان اینکه درحال حاضر واردات به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است گفت: بازار تلفن همراه به علت اجرایی شدن طرح رجیستری و افزایش نرخ ارز در شوک به سر میبرد و فعالیت چندانی در آن صورت نمیگیرد.
به گفته این واردکننده تلفن همراه، در سال جدید میزان خریداران نیز کاهش یافته است که این موضوع طبیعی بوده و هرسال در فروردین و اردیبهشت شاهد رکود در بازار هستیم.
بزرگمهر در پاسخ به این سوال که آیا با کم شدن واردات مردم با کمبود کالا در بازار مواجه نیستند؟ گفت : بدون شک اگر واردکنندگان دسترسی به ارز دولتی پیدا نکنند شاهد چنین اتفاقی در بازار خواهیم بود؛ اما در حال حاضر به علت رکود حاکم بر بازار کمبود کالا چندان حس نمیشود؛ گرچه شاید این اتفاق برای محصولات پرمتقاضی به زودی رخ دهد.
خواندن سایر مقالات مرتبط با رجیستری نظیر : استعلام اصالت گوشی ، نرم افزار همتا ، سامانه همتا و رجیستری گوشی مسافرتی را به شما توصیه می کنیم .
منبع : اقتصاد آنلاین